En matblogg med fokus på rene råvarer og som er laget fra bunnen av. Her får du de beste oppskriftene på hverdagsmat og festmat. Om mat er viktig for deg så vil du klare det, hvis ikke vil du finne en unnskyldning. Husk at mat er makt.
Mine nåværende og tidligere samarbeidspartnere
▼
søndag 30. oktober 2016
RØD PESTO
I en foodprossesor eller stavmikser blander du sammen dette:
100 gram pinjekjerner (som du har ristet lett i en varm stekepanne og deretter avkjølt).
100 gram soltørkede tomater (om de ikke er oljet fra før av bør de legges i olje noen timer før de brukes).
100 gram sorte oliven (husk å fjerne steiner først evt kjøp steinfrie).
2 hvitløksfedd.
100 gram parmesan.
1 potte med basilikum (3 gode håndfuller).
2 dl olivenolje.
Ha over på et tett glass og oppbevares i kjøleskapet frem til bruk (holder seg noen dager). Det kan også fryses. Best er det ferskt som du blander sammen med nykokt pasta. Oppskriften holder til 500 gram ukokt pasta. En godt toppet spiseskje til hver 100 gram pasta du bruker.
Eks til to personer bruker du 200 gram ukokt pasta. ( Om man er veldig sulten kan du beregne 150 gram ukokt pasta per person). Kok opp pastaen etter anvisning på pakken. Hell pastaen og vannet over i et dørslag i vasken. Ha pastaen over i kjelen igjen og rør inn to toppete spiseskjeer med rød pesto. Server! Ha gjerne en salat til :-).
Visste du at:
Pasta skal være al dente altså ha litt tyggemotsand dette gjør at man føler at det er mer mat siden man må tygge mer. Eksperter mener at hjernen og magen kjenner metthet først etter 20 min.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar