Paibunn
240 gram hvetemel
125 gram romtemperert
smør
125 gram sukker
1 egg
Bland sammen
hvetemel, sukker og smør med hendene eller i en kjøkkenmaskin til du har fått
en smidig deig. Rør så forsiktig inn egget slik at alt blir godt blandet.
Trykk deigen ut i en
paiform -på bunnen og helt opp på sidene.
Sjokoladefyll
60 gram smør
150 gram mørk
sjokolade
60 gram creme fraiche
3 egg (ca 180 gram)
250 gram sukker
70 gram hvetemel
1 ts bakepulver
(Pynt: Jordbær)
Smelt sjokoladen og
smøret i et vannbad. Avkjøl litt. Bland så inn creme fraiche. Visp egg og
sukker til eggedosis. Bland så forsiktig i mel og bakepulver. Vend tilslutt i
sjokoladeblandingen. Hell blandingen over paibunnen. Stek sjokoladepaien på
over og undervarme på 150 grader i ca 55 min. Nytes varm, lunken eller kald
gjerne med jordbær for den friske smaken til sjokoladen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar