Mine nåværende og tidligere samarbeidspartnere

søndag 23. mars 2014

KIKERTSNACKS


Jeg er inne i en tørkeperiode. Altså, mye av det jeg tar i havner i ovnen eller i kjelen til tørking. Denne gangen var det kikerter som fikk seg en varmebehandling. Knasende sprø med en snert av chili som biter deg lett i tungen til ettersmak.

Du trenger:
2 bokser kikerter
1/2 dl olivenolje
1 ts paprikapulver
1/2 ts chilipulver
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts oregano

Utstyr: Sil og bakepapir.
  • Skyll kikertene godt i kaldt vann.


  •  Dra av det meste av de løse hinnene.

  • Tørk kikertene godt i et rent håndklede.


  •  Bland oljen og krydderne sammen i en skål.


  •  Tilsett kikertene. Bruk hendene og vend de godt rundt i blandingen.


  •  Spre de over på et bakepapirkledd stekebrett.
  • Stekes på 200 grader varmluft i ca 35 min. 
  • Nb! Noen kan begynne å poppe som popkorn, men de smaker like godt fordet. 
  • La de avkjøles før de serveres.


Fakta om kikerter: Billige og supersunne erter som dyrkes rundt middelhavet og i deler av Asia. Grønnsaken er spesielt rik på fiber og proteiner. Dette gjør de til et flott alternativ til kjøtt for vegetarianere og de som ønsker å kutte ned på kjøttforbruket. I mat er de veldig brukervennlige i.o.m at de er milde på smak. Av kikerter kan du også lage den deilige dippen hummus, falafelboller eller andre vegetariske boller. Mine Rødbeteboller er laget av kikertmel, rødbete og krydder og er veldig smakfulle. Livets gryte og Vilmarksgryten min har disse proteinertene i seg. Med deres sprø konsistens høyner de retten littegrann syntes jeg. Er du glad i smaken, putt de også i salaten.

Ha en fin kveld! Nå er det favorittserien og kikertsnacks på meg resten av kvelden ; -)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar