Mine nåværende og tidligere samarbeidspartnere

søndag 28. juli 2013

KVIKKLUNSJBOLLER

Ut på tur, aldri sur. Ivertfall ikke med disse bollene i sekken. Saftige boller med en deilig plomme av sjokolade og biter av kjeks. Denne bolleoppskriften bruker jeg også til skolebrød og boller med annet fyll (rosiner, eggekrem) simpelten fordi deigen er den beste jeg har kommet over til nå.

Ca 15 boller
125 gram smør
3,5 dl melk
1 pk gjær
1/2 ts bakepulver
1 dl sukker
ca 10 dl hvetemel

Fyll: 3 stk kvikklunsj sjokolader

Smelt smøret i en kjele.
Hell melken i smøret, blandingen skal være lunken (fingervarmt).
Mulig blandingen må varmes opp litt slik at den blir det.
Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Hell i melk og smørblandingen, rør slik at gjæren oppløses i blandingen.
Tilsett så sukker, bakepulver og tilslutt melet som tilsettes litt og litt i.

Kna forsiktig/ pakk sammen deigen. Strø over litt mel på toppen.
Heves under plast i minst 1 time.
Etter en times tid med heving, pakker du den sammen igjen for etterheving en halvtimes tid.
Deigen er nå klar til å trilles til boller eller fylles med fyll.

Ta en klump deig og klem den flat med hendene.
Fyll den med sjokolade (eller annet fyll).
Dytt skjøtene godt sammen før du triller den til en bolle.

Legges så på et bakepapirkledd stekebrett og pensle med vispet egg.

Pass på å ha litt avstand mellom hver bolle grunnet hevingen i ovnen. Stekes på varmluft 180 grader
        i ca 10-12 min

Nyt!!!

2 kommentarer:

  1. Hei,

    Siden du har linker til palmeoljeguiden og har en artikkel om å unngå palmeolje, så tror jeg det kan være lurt å unngå å bruke produkter med palmeolje i oppskriftene du lager.

    SvarSlett
  2. Min blogg handler ikke om å lage mat uten palmeolje. Jeg lager og skriver om gode oppskrifter. Av og til er det et ferdigprodukt i, og da er det vanskelig å unngå produkter med palmeolje som du leser via linken. Jeg har lagt til linker fordi jeg ønsker å informere og gjøre folk mer bevisste på hva som er i ferdigmat.

    SvarSlett