(El estofado de la vida con pollo y chorizo) |
Spania vil alltid være mitt hjerte nær. Jeg er usikker på om det skyldes min første "store" forelskelse.: Ricki, bassengbartender på 24 år, jeg bassengbarhenger på 8 år. Eller om det er fordi de har så fantastisk gode ingredienser og matretter der.
Plasser meg i et lite rustikk lokale med et glass cava og et bord med spanske retter og jeg er i himmelen.
Forleden fikk jeg en utfordring: Lag en spansk gryte vi kan servere på vår restaurant, sa en restauranteier. Kjempe spennende syntes jeg og begynte å tenke på hvilke gode ingredienser Spania har. Hm... olivenolje, hvitløk, chili, paprika, tomater, vin, sherry, løk, friske urter og verdens beste pølse.
300 gram chorizo (krydret pølse)
1 rød paprika1 grønn paprika
1 kepaløk (gul løk)
2 gulrøtter (kan droppes)
2 selleri
1 rød chili
4 hvitløksfedd
1 boks kikerter (uten væske 250 gram)
2 bokser hakkete tomater
1 dl olivenolje
1 dl spansk sherry
1, 5 dl spansk rødvin
1 potte persille
Smak til med krydder:
(Dette brukte jeg.)
3 ts salt
1 ts pepper
1-2 ts rosemarin
1-2 ts timian
1-2 ts oregano
eller bruk koriander om du er glad i det.
- Brenn paprikaene i ovnen i ca 40 min under grillelementet. La de så avkjøles før du fjerner skinnet, stilk og frø.
- Skjær løk, gulrot og chorizo i skiver.
- Finhakk selleri, hvitløk og chili.
- Brun kyllinglårene godt i 6 ss olivenolje, legges så over på en tallerken.
- I samme stekepanne har du oppi chorizo og sherry, la det kokes til det ikke er væske igjen og chorizoen er sprø. Legges så over på en tallerken.
- I en stor stekepanne (med høye kanter) eller i en gryte har du oppi resten av oljen sammen med selleri, løk, gulrot, hvitløk og chili. La dette frese sammen noen min.
- Tilsett så paprikaene, hakkete tomater, kikertene, krydderene/urtene og vinen. Bland godt sammen.
- Tilsett kyllinglårene og la alt sammen småkoke i 1-2 timer( til kjøttet begynner å falle fra benet).
- Om du ønsker kan du tilsette gulrøttene og kikertene en halvtime før endt koketid for sprøhet og tyggemotsatnd i gryten.
- Du kan også spare halvparten av de sprø stekte chorizoene og strø over retten rett før servering.
- Serveres slik den er/med landbrød/med patatas( oljestekte båtpoteter) Godt å blande patatas i gryten rett før servering også.
Ps! Best er den faktisk dagen etter og dagen etter der :)
Nam! Denne gryta ser veldig spennende ut! Og slike gryteretter smaker alltid best dagen etter for da har smakene hatt mere tid på å utviklet seg!
SvarSlettTusen takk:-)) Jeg håper du tester den ut en gang:-) Ja, aller aller best dag 2 og 3 :)
SvarSlettDenne har jeg smakt og den var veldig god :-) Bare å prøve folkens
SvarSlettJeg er kjempe glad for at du likte den Gjermund. Nå har jeg fyst på denne gryteretten i flere uker. Gleder meg til å spise den igjen imorgen:). Ikke så vanskelig å lage hjemme, bare følg oppskriften og bildene. Ps! Best dagen etter den er laget;).
SvarSlett