Det er vinter. Frosten og isen ligger som et usynlig dekke på bakken. Er vi heldige forsvinner ikke bena under oss når vi er ute og går. For ut å gå bør vi, selv om sofaen og sengen roper på oss mer på denne siden av året.
Aller helst vil jeg legge meg under dobbeldynen og sulle den rundt meg som et hi. Punsjebollene og marsipanen har fått meg til å ese ut til størrelse som en bjørn. Håret er fremdeles lyst i lengdene etter sommeren, men innerst vokser mitt senoritahår. Min indre senorita som lengter etter dype tomatbaserte panneretter. Krutt i stekepanna og krutt i humøret.
Dagene er kortere og haster seg raskt avgårde. Tiden på kjøkkenet er effektiv. Poteter fra middagen tidligere i uken trylles om til denne spanskitalienske senoritaretten.
Velbekomme!
Olivenolje
1-3 kokte potet i skiver
200-300 gram torsk (eller utvannet klippfisk om du har det)
1 liten rødløk i skiver
3 fedd finhakket hvitløk
50-100 gram chorizo (spansk pølse)
1-2 ss kremet balsamico
1 boks hakkete tomater
2 ss fløte eller creme fraice (kan droppes)
2 ss hakket persille
50 gram revet manchego eller parmesan
Stek fisken i mye olivenolje
Når fisken begynner å bli gylden tilsett poteten, løk og hvitløk. La det steke noen minutter sammen. Ta blandingen over på et fat.
Mariner chorizoen i balsamicoen noen minutter.
Stekes så sammen med litt olivenolje til en del av væsken har fordampet.
Tilsett hakkete tomater og la det putre sammen et par min.
Tilsett blandingen fra fatet sammen med persille, rør forsiktig sammen og la det småkoke i 5 min.
Strø over osten.
Så smakfull, så enkel, så DEILIG!
Hvor får du kjøpt "kremet balsamico"? og hva er det?
SvarSlettHei Gisle. Du, kremet balsamico er mildere, søtere og rundere i smaken en "vanlig balsamico" altså balsamico edikk. En kan faktisk få kjøpt kremet balsamico med ulike smaker,granateple, skogsbær etc. Disse fås kjøpt i spesialforetninger/nettsider. Den kremete balsamicoen jeg har brukt i denne retten og andre tomatretter har jeg kjøpt på ultra/meny e.l
SvarSlettTakk, det ser spennende ut!Du kan bruke andre oster enn manchego? håper jeg.
SvarSlettJaja:) parmesan funker bra og helt sikkert "guloster". Kanskje t.o.m blåmuggoster... Hm det tror jeg at jeg skal teste ut neste gang:). Takk Gisle, håper du tester og liker.
SvarSlettTakk for en fin blogg.
SvarSlettTusen tusen takk, det gleder mitt hjerte å høre. God sommer!
SvarSlett