I Sverige kaller de denne formkaken for tigerkake, siden fargene og formene i kaken ligner dens pels. I Norge kaller vi kaken for marmorkake etter utseende til marmorstein. Denne kaken ble til på 1960 tallet og var en stor hit den gangen i likhet med sandkaker. Kanskje det er på tide å ta marmorkaken inn i varmen igjen. Be inn noen du ikke har sett på lenge til en kopp kaffe og noen skiver marmorkake. Kaken smaker utrolig godt lunken, og når du skjærer den i skiver åpenbarer det seg et mønster av grunnfyllet som har blitt blandet med kakaofyllet. Hva slags mønster får din kake?
Til en brødform 1 eller 1,5 l trenger du:
Grunnfyll
175 gram smør
2,5 dl sukker
3 egg
1,5 dl lettmelk
4 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
Kakaofyll
2 ss kakao
1 ts vaniljesukker
2 ss sukker
2 ss lettmelk
- Sett stekovnen på 175 grader og sett en rist på nederste rille.
- Rør sammen smør og sukker slik at det blir lyst og porøst. Går an å bruke bruke sleiv og muskelkraft eller miksmaster her.
- Tilsett eggene, et og et om gangen. Rør godt mellom hvert egg. (med en sleiv, miksmasteren er du nå ferdig med).
- Bland inn vekselvis bakepulver, hvetemel og 1,5 dl lettmelk. Rør til alt er blandet, men ikke lengre. (Da blir røren seig).
- Ta en tredjedel av røren og bland inn kakao, vaniljesukker, sukker og 2 ss lettmelk.
- Smør formen med formfett eller smør.
- Hell i halvparten av den lyse røren og glatt den utover.
- Hell så i kakaorøren, glatt utover og tilslutt heller du over den lyse røren og glatter utover.
- Ta en gaffel eller skje og dra den igjennom alle tre lagene, på denne måten vil kaken få et marmorisert utseende.
- Stek kaken.
- Avkjøles når den er ferdig.
- Nytes så lunken eller kald.
ååå, min store barndomsfavoritt! Har ikke sett denne kaken på evigheter, nå vet jeg hva jeg skal gjøre i påsken :)
SvarSlettHihi:), ja det var en av mine favoritter også. Kos deg med kake og ferie Guro:)
SvarSlett:), så gøy! Håper den smakte!
SvarSlett