En matblogg med fokus på rene råvarer og som er laget fra bunnen av.
Her får du de beste oppskriftene på hverdagsmat og festmat.
Om mat er viktig for deg så vil du klare det, hvis ikke vil du finne en unnskyldning.
Husk at mat er makt.
Mine nåværende og tidligere samarbeidspartnere
▼
søndag 20. januar 2013
OST OG SKINKEMUFFINS
Hvilke terningskast vil dere gi disse matmuffinsene, sier jeg. Terningskast 6, sier en, terningskast 10 sier en annen. Terningskastene som ble gitt varierte fra 4 til 20. Det må være noen magiske sekssidete terninger disse barna bruker. Hva syntes dere det smaker da, spør jeg de. Pizza! Omelett! Ostesmørbrød! Kjempe godt! Myke! er svarene som kommer. Hvem kommer til å lage de hjemme, lurer jeg på. 3/4 rekker opp hånden. Kan vi få oppskriften med hjem? Rør sammen, fyll i former og stek. Etter 30 min har du saftige matmuffins. INGREDIENSER 125 gram hvetemel 1 ts bakepulver 100 gram revet gulost 2 egg 1, 5 dl cottage cheese eller kesam 1/3 ts malt paprika 1, 5 ts oregano 1/2 ts salt 50 gram kokt skinke (ca 5 skiver) 10 muffinsformer FREMGANGSMÅTE 1.Riv osten i et rivjern. 2.Skjær opp skinken i små biter. 3.Bland alle ingrediensene sammen med en sleiv i en bakebolle.Virker røren litt tørr, tilsett mer cottage cheese. 4.Ikke rør for lenge, da vil muffinsene bli tunge. 5.Fordel deigen i muffinsformer, bruk en spiseskje og fyll opp hver form, ikke trykk de ned, men la de ha en topp stående opp av formen. 6.Stek på nederste rille i varm stekeovn 170 ºC , ca 30 min til de gyldne. OBS: Ikke ta opp ovnsdøren under steking, det vil ødelegge bakepulverets evne til å heve. FORSLAG: Kokt skinke kan sløyfes (kuttes ut) eller erstattes av salami eller pølser.
Du, det har jeg ikke prøvd. Fortell meg gjerne hvordan det ble om du prøver. Ville passet på å smurt brødformen godt evt ha bakepapir i og lagt bakepapir over formen når den har blitt gylden, men ikke enda gjennomstekt.
går det ann og steike dei som et brød?
SvarSlettDu, det har jeg ikke prøvd. Fortell meg gjerne hvordan det ble om du prøver. Ville passet på å smurt brødformen godt evt ha bakepapir i og lagt bakepapir over formen når den har blitt gylden, men ikke enda gjennomstekt.
SvarSlett