Mine nåværende og tidligere samarbeidspartnere

torsdag 16. august 2012

GLADLAKSEBURGERE

Alle er vel enige om at en saftig burger er godt uavhengig hvilken type kjøtt den er laget av. Disse burgerne blir de fleste glade av, inkludert kresen ungdom.
(Testet ut på 72 tolvåringer, 69 syntes de var digge.)


Du trenger:

500 gram laksefileter uten skinn (fersk er best, men frossen smaker godt også)
2 ss hvetemel
3 dl ost (jarlsberg)
3 ss sesamfrø
1-2 fedd hvitløk
1 egg
1,5 ss tørket oregano( basilikum funker også bra)
1 ts spisskummin
1 ts tørket chili
2 ts salt
1 ts pepper

Kjør sammen alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller følg fremgangsmåten under:


1. I en bakebolle hakker du fisken til små biter.


2. Tilsett så hvetemelet og rør godt sammen.


3. Riv osten i et rivjern og rør det inn.

4. Rør deretter inn sesamfrø, finhakket hvitløk og egget.


5. Rør inn alt krydderet: Oregano, spisskummin, chili, salt, og pepper


6. Form laksefarsen til 5 burgere.
Ha gjerne litt nøytal olje på hendene når du former de
ellers blir det fort klissete. (rapsolje, solsikke)

7. Finn frem en stekepanne, tilsett et par ss nøytal olje.
Stek burgerene på den ene siden på middels varme til de har blitt lyserosa halveis opp på burgeren så vender du de.



Serveringsforslag:

* På brødskiven med mango, avokado og vårløksalat og tzatziki.
* I pitabrød/hamburgerbrød med salat
* Jafse den i seg uten noe til.

Og du... Have fun cooking!

5 kommentarer:

  1. Åhh tusen takk Bollefrua:)

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett
  3. Mmm.. Denne oppskrifta skal eg prøve!! :)

    SvarSlett
  4. Så bra og hyggelig å høre!! Sprøe, saftige og smakfulle, som de flestes ganer liker. :)

    SvarSlett