Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

torsdag 30. mai 2019

TACOKRYDDER


At ferdigposer inneholder mye salt og sukker er vel ingen nyhet men det er kanskje ikke alle som vet at sukker er den største mengden av innholdet. Ei heller tror jeg at alle vet at sukker har mange navn. Dekknavn som bla.a. Glukoselukose-fruktosesirup, byggmaltekstrakt, maltodeksstrin og mange fler.

Ei tidligere kollega sa nylig " hjemmelaget tacokrydder er noe man sverger til etter å ha prøvd det. Aldri mer ferdigmix her". Og jeg er så enig så enig. Jeg lager opp masse som jeg har i et lufttett glass. Dette holder seg leeeeeenge. Krydderne kjøper jeg i store poser på frukt -og grøntbutikkene. Mer for pengene og mindre emballasje.

Dette trenger du:

5 ss oregano (tørket)
3 ss spisskummin
3 ss paprikapulver
1, 5 ss hvitløkspulver
1-3 ss chilipulver (dette avhenger av hva du liker av sterk mat. 1 ss= svak, 2 ss medium, 3 ss= sterkt)
1 ss salt
1/2 ts pepper
1/2 ts sukker

Om du undrer over hvorfor jeg har oppi sukker er dette for å balansere smakene.

Slik gjør du det:

Ha alle krydderne oppi et lufttett glass og rist.

Om du lurer på hvor mye du skal bruke så ville jeg begynt med 2 ss og 1 dl vann pr 200 gram kjøtt og smak deg til fra der.