Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

torsdag 10. mars 2016

QUICHE LORRAINE ROYAL


En Quiche Lorraine består av skinke og ost. En Quiche Lorraine Royal består av to oster, en med mye smak og en som gir god og sprø konsistens ved steking og en skinke som er speket og lagret lengre. Paien blir litt dyrere pga bedre råvarer men også bedre pga god smakssammensetning. Tror jeg holder meg til Quiche Lorraine Royal heretter ;-)

Paibunn
100 gram mykt smør
200 gram hvetemel
ca 3 ss kaldt vann

Eggestand
3 egg
2,5 dl fløte
salt og pepper

Fyll
150 gram blåmuggost
200 gram revet mozzarella
ca 7 skiver speket skinke

Kna sammen paibunningrediensene ved bruk av hendene til en smidig deig. Legges i kjøleskapet minst en time. Sett ovnen på 200 grader varmluft. Press deigen ut i kanter -og bunn av en paiform. Forstekes uten fyll i 10-12 min. Imens visper du sammen egg og fløte med en gaffel. Ha i litt salt og pepper i eggblandingen. Skjær blåmuggosten i tynne skiver. Når paibunnen er ferdig forstekt har du oppi blåmuggostskivene og derretter eggestanden. Strø så over mozzarellaen og dander på skinken. Stekes i ovnen til eggestanden er stiv og osten er gylden (ca 20 min). Avkjøles litt før servering. Skal den serveres neste dag gir du den litt lunk ved å ha den i ovnen på 100 grader i ca ti min. Server gjerne med en salat til.
Vær så god, håper den smaker :-)