onsdag 21. oktober 2015

HALLOWEENPIZZA


Det er oktober og Halloween/allehelgens dag nærmer seg med stormskritt. Barna kommer hjem denne kvelden med posen full av snop. Middagen denne dagen kan være en skummel pizza med sprø tynn bunn og smakfullt fyll. Med denne pizzaen kan dere invitere hjem flere av de utkledde barna. Bunnen har du satt ferdiglaget til heving i kjøleskapet for et par dager siden. Imens barna er ute på sin tokt kan du gjøre klart fyllet. Når barna kommer hjem preget av kveldens spenning slenger du på fyllet som forklart under eller barna kan jo lage sine versjoner av min skumle pizza. Vel bekomme og knask eller knep. Oppskriften gir 4-6 skumle porsjonspizzaer.
____________________________________________________________________________
Denne oppskriften er laget til en Halloweenkonkurranse i regi av kitchentime.no
DU kan stemme på din matfavoritt frem til 30 oktober ved å følge@kitchentimeno på instagram og like din favoritt (som jeg håper er meg). Vi begge har da mulighet til å vinne produkt fra Kichentime.
Se alle de artige og gode oppskriftene HER
 ____________________________________________________________________________________

Dette trenger du til kaldhevet pizzadeig (som kan lages 1-3 dager før den skal brukes):

1/4 fersk gjær (putt resten i en lukket pose til senere bruk)
ca 10 dl hvetemel
5 dl lunkent vann
1/2 ss salt
6 ss olivenolje
 
Slik gjør du det:
 
1. Visp gjæren ut i lunkent vann.og rør i salt.
2. Spe i hvetemel til du får en deig som henger sammen men som ikke er for tørr.
3. Kna den fra ytterst til innerst til du får en god smidig og jevn deig (det tar noen minutter).
4. Ha plastfolie over bollen og sett en strikk rundt før du setter den i kjøleskapet.
5. Neste morgen heller du over litt olivenolje og knar den sammen før du setter plastfolien over, strikken rundt og inn i kjøleskapet igjen. Kan brukes denne kvelden eller neste dag eller dagen etter det. Husk i så fall på at en gang om dagen skal deigen knas litt med litt tilsatt olivenolje.
6. Når deigen skal brukes lar du den stå en halvtimes tid i romtemperatur før du deler den i antall bunner du skal ha. På et varmt stekebrett smører du rapsolje og drar litt i bunnen i ønsket form før du legger den på stekebrettet. Dytt den tynnere og større ved å bruke hendene. Deigen trekker seg sammen igjen. Ta pauser på noen sekunder. Dette gjør du for å lure fibrene i deigen fra å trekke seg sammen. Får de hvile innimellom slapper de av og det er lettere å forme deigen.
 
Pizzafyll:
1-2 bokser hakkete tomater (for mindre biter bruk en stavmikser)
salt, pepper, oregano
Revet ost
Skinke
Løkringer
creme fraiche
Oliven
Tykk balsamico
Basilikum
 
Dander pizzabunnen på denne skumle måten:
 
1. Smør utover de hakkete tomatene.
2. Krydre oppå.
3. Strø over revet ost.
4 .Legg skinke utover.
5. Legg løk som øyne og munn.
6. Ta en dæsj creme fraiche inni løkringen med en skive oliven og balsamico inni.
7. Strø litt ost utover som vorteetterligning og hakkete tomater som blod og blodårer.
8. Basilikum danderes som hår etter pizzaen er stekt.
9.  Ha pizzaen over på et varmt stekebrett. Da vil nemlig stekingen starte fra du legger deigen på.
Men da er det lurt å ha skåret opp og ha klart alle ingrediensene slik at det er bare å slenge de på
også inn i ovnen.
Stekes på over og undervarme 220 grader. De første syv-ti min på nest nederste rille og de
siste syv -ti min på nest øverste rille. Bytt fra nederst til øverst når du kjenner at bunnen er
hard. Jeg har krevet ca tid da det er avhengig av hvor mye fyll og hvor tykk bunnen blir. Den
skal være tynn ;-)

 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar