fredag 2. oktober 2015

FERDINANDS PLOMMEKAKE


De bakte karamelliserte plommenes sødme i kombinasjon med den syrlige og saftige yoghurtdeigen blir helt utsøkt, rett og slett.

Denne kaken har jeg kreert i forbindelse med en kakekonkurranse i 2015. Utrolig men sant så vant ikke kaken konkurransen.  Det betyr ikke at den ikke er god. Jeg drømmer om den i høst. Mmm. Overrask noen du er glad i til helgen med denne. Have fun cooking!

Ingredienser
125 gram smør
200 gram sukker
3 egg
450 gram gresk yoghurt
1 ts vaniljefrø
200 gram hvetemel
2 ts bakepulver
4 klyper salt
450 gram plommer (victoriaplommer)
3 ss smør
3 ss brunt sukker

Fremgangsmåte
1. Visp sammen romtemperert smør og sukker til det blir en jevn klump.
2. Visp så på lav hastighet forsiktig inn ett og ett egg.
3. Fortsett med yoghurten og vaniljefrøene.
4. Sikt så i hvetemel og bakepulver og ha i salt. Vend dette inn med en slikkepott til en jevn og fin deig. Ikke bland mer enn du må.
5. Skjær hver plomme i skiver på 4-5 og fjern steinene.
6. Bland forsiktig sammen brunt sukker og plommeskivene slik at de ikke mister formen sin.
7. Ha bakepapir i en 24 cm kakeform slik at det dekker bunn og kanter.
8. Smør 3 ss romtemperert smør på bakepapirets bunn og kanter.
9. Legg plommeskivene i et lag på bunn og kanter og hell deretter over yoghurtdeigen.
10. Stekes midt i ovnen på 180 grader over og undervarme i ca 55 min.
11. La kaken avkjøle helt i kakeformen.
12. Når den skal serveres legger du et fat over formen og snur kakeformen fort rundt slik at bunnen av kaken nå blir toppen av kaken.
13. Fjern bakepapiret og server.
14. En liten rømme eller gresk yoghurtklatt smaker godt til.
15. Vel bekomme!

1 kommentar:

  1. Tror du det går bra med vanlig naturell yoghurt? Hilsen Kristin (og Jonathan:))

    SvarSlett