Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

onsdag 6. mai 2015

FYLT KALKUN PÅ GRILLEN MED LUN POTETSALAT



Du trenger:

0,7-1 kg kalkunfilet

300-400 gram bacon

1 kinesisk hvitløk (eller ca 4 fedd)

1 rød chili uten frø

½ rødløk

10-15 basilikumblader

2 tomater

100 g blå castello (eller annen ønsket ost, eks brie, chevre)

Hyssing til å binde kalkunen sammen.

Sølvfolie
Slik gjør du det:

Dekk et par meter hyssing i vann. Legg kalkunfileten mellom to plastikkposer og bank den flatere (min 2 cm) med eks en kjevle. Prøv å få formen rektangel.  Pass på og ikke få hull i kjøttet. Finhakk hvitløken, rødløken og chilien. Grovhakk tomater og basilikum. Skjær osten i skiver. Om du vil kan du blande alt dette sammen eller du kan dandere det lagvis oppå kalkunrektangelet.  Rull så forsiktig kalkunen sammen. Legg baconet på en fjel tett i tett Legg deretter kalkunrullen oppå baconet. Snurr baconet rundt og bind det hele fast med den våte hyssingen (den tar ikke fyr siden den er fuktig).  Grill kalkunrullen på sidene før du legger den over i sølvfolie for baking. Den er ferdig når det renner klar kjøttsaft ut av kjøttet.  La den så hvile et par minutter før du skjærer i den.

 
Server kalkunen gjerne med denne salaten til.

LUN POTETSALAT

2 potter Rapidsalat (e.l)

1 kg Amandinepoteter (e.l partypoteter, mandelpoteter, nypoteter)

1 pakke grønne bønner

50 gram pinjekjerner

100 gram parmesan

7-10 basilikumblader

Dressing

1 dl olivenolje

1 sitron

4 ss agavehonning

2 ss dijonsennep

salt og pepper

Sett på en kjele med vann til koking. Kutt potetene i munnfullstore biter. Has i det kokende vannet, småkokes i ca ti minutter. NB! Ha bønnene oppi de tre siste minuttene. Skyll, rist av vannet og riv salaten. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne ved middels til varm temperatur. Riv parmesanen i et rivjern. Kutt opp basilikumen i mindre biter. Når potetene og bønnene er ferdigkokt skylles de i rennende kaldt vann (slik man gjør med eggene etter koking, dette for å stoppe kokeprosessen). Dander først salaten i en bolle eller på et fat, deretter poteter, bønner, pinjekjerner, parmesanen og tilslutt basilikumen.  Visp ingrediensene til dressingen sammen med en visp (for hånd eller elektrisk), ta i mer sennep om den blir for tynn. Server dressingen ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar