tirsdag 31. desember 2013

MINISCONES/MUSLITOPPER - SPISELIG GAVE




  Et glass med ingredienser til Muslitopper/miniscones laget med kjærlighet og fylt med kjærlighet.
Når jeg har gitt de bort har jeg kalt de for Malenes muslitopper for konsumering under bestigelse av Hemsedals topper. Du skal få lov til å kalle de opp etter deg selv (selvom det er min oppskrift) og bruke
turområder eller fjelltopper i nærheten av den du skal gi bort gaveglasset til,
men skriv gjerne bloggaddressen min på kortet ;). Glasset er en flott gave til : 
         De med hytter. 
De i tidsklemma. 
De med barn. 
De med sukkermager. 
De du er glad i. 
De som trenger en oppmerksomhet. 
De som ikke trives på kjøkkenet. 
De som er vertskap.
Eller rett og slett lag de til deg selv før du skal ut på tur eller kose deg med noe godt.

SHARING IS CARING!

          Glassets innhold fra bunn til topp:

          2,5 dl hvetemel
          1 ts vaniljesukker
          1 ts bakepulver
          2 dl havregryn
          50 gram rosiner
          50 gram hakkete hasselnøtter
          50 gram tranebær
          50 gram hakket mørk sjokolade
          1oo gram brunt sukker

          Personen som får glasset må tilsette 100 gram romtemperert smør og ett egg. Deretter følge 
         denne fremgangsmåten som du kan skrive pent på et kort du legger ved.

  • Sett ovnen på 200 grader varmluft.
  • Pisk smøret luftig og hvitt.
  • Rør inn egget med en slikkepott.
  • Tilsett blandingen fra glasset, rør alt forsiktig men godt sammen.
  • Lag spiseskje store topper med hendene som du setter på et bakepapirkledd stekebrett. 
  • Stekes midt i ovnen i ca 12-14 min.
  • Avkjøles og legges i glass/boks. 
  • Tas med på tur for ekstra energi.
  • Fine glass får du kjøpt på f.eks Søstrene Grene, Claes Olson, Ikea og Jernia.