Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

tirsdag 22. oktober 2013

SKOLEKJEKS

Joda, skolebrød er godt det, men det er jammen meg skolekjeks også. 


Kjeksdeigen

250 gram romtemperert smør (smør som har ligget noen timer på kjøkkenbenken)
150 gram sukker
1 ss vaniljesukker
1 eggeplomme
300 gram hvetemel

Eplemos

Følg denne eplemosoppskriften. Den er ganske stor, men da har du eplemos til desserter og pålegg en liten stund eller denne oppskriften som
er litt mindre.

Melis
Bakepapir


Slik gjør du det:

Lag eplemosen først, når den står til avkjøling begynner du på kjeksdeigen.


Bland sammen mykt smør og sukker i en bakebolle. Skill plommen fra hviten i et egg. Tilsett så eggeplommen i smør/sukkerblandingen, rør forsiktig inn. Tilslutt rører du inn vaniljesukker og hvetemel slik at du får en smidig og fin deig. Nå kan du sett på ovnen. 180 grader over og undervarme (tegnet som ser ut som =).


Form deigen som små kuler (på størrelsen som klinkekuler). Settes så på et bakepapirkledd stekebrett. Trykk de forsiktig ned i midten og fyll de med en halv teskje eplemos. Stekes på over og under varme på 180 grader i midten av ovnen. I ca 12-15 min, til de er lett gyldne. 






 Strø melis over med en sikt når de har blitt kalde. Søte, små og deilige skolekjeks. Nyt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar