Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

torsdag 26. september 2013

SPANSKE TAPASSPYD

Cravings for meat on a stick?

Smakfulle kjøttspyd hvilende  på stekt butterdeig med gratinert manchego.
Noen dager er det ekstra godt med kjøtt iblandet sterke og smaksrike krydderier. Noen dager er det deilig å slippe å lage maten selv. Noen dager vil man helst bare være inne, men vet at kroppen har det best om den kommer seg ut. Noen dager er det så deilig om noen lager mat til deg. Noen dager er man takknemlig over at noen drar deg med ut. Noen dager smaker det fantastisk med dette tapasspydet. 

Du trenger:

6-10 trespyd
500 gram kjøttdeig
5 syltede paprika (kjøpes på glass)
1 ts paprikapulver
1 ts chilipulver
1 ts salt
1/2 ts gurkemeie
1/3 ts cummin
1/2 ts pepper
3 klyper vaniljesukker
2 klyper kardemomme
1 klype stjerneanis
2 ss persille
1 ts agavesirup

  1. Legg trespydene i vann. Dette gjør at kjøttet ikke setter seg fast i pinnene og treet ikke blir tørt under steking. 2. Kjør sammen alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin.3. Farsen er nå klar til å tvinnes rundt de fuktige trespydene. (Kan lages til kjøttboller også). Ha olje på hendene når du jobber med deigen.


4. Stekes i olje ved middels varme i en stekepanne eller putt de på grillen.5. Ferdigstekte kjøttspyd klare til å nytes.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar