mandag 16. september 2013

LUN OG GOD SALAT MED SMAK AV SOMMER


For kort tid siden ble jeg invitert med på piknik sammen med Ikea og andre matglade skribenter. En hyggelig formiddag med deilig mat. Salaten som ble laget er det hun som skriver Matbloggen som står bak. Selvom sommeren er forbi og det samme er de norske jordbærene, tenker jeg at denne salaten er deilig en tidlig høst, en vinterdag du savner sommeren eller en vårdag med lukten av sommeren rett rundt hjørnet,

Du trenger: 
1-2 potte/r Rapidsalat
1 kg Amandinepoteter (e.l partypoteter, mandelpoteter, nypoteter)
1 pakke grønne bønner
1 kurv jordbær
150 gram spekeskinke
50 gram pinjekjerner
100 gram parmesan 
7-10 basilikumblader

Dressing:
1 dl olivenolje
1 sitron 
4 ss agavehonning
2 ss dijonsennep
salt og pepper



Slik lager du salaten.
  1. Sett på en kjele med vann til koking.
  2. Kutt potetene i munnfullstore biter.
  3. Has i det kokende vannet, småkokes i ca ti minutter. NB! Ha bønnene oppi de tre siste minuttene.
  4. Skyll, rist av vannet og riv salaten.
  5. Ta av hamsen på jordbærene og del de i to.
  6. Riv spekeskinken i passende størrelse.
  7. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne ved middels til varm temperatur.
  8. Riv parmesanen i et rivjern.
  9. Kutt opp basilikumen i mindre biter.
  10. Når potetene og bønnene er ferdigkokt skylles de i rennende kaldt vann (slik man gjør med eggene etter koking, dette for å stoppe kokeprosessen).
  11. Dander først salaten i en bolle eller på et fat, deretter poteter, bønner, jordbær, spekeskinke, pinjekjerner, parmesanen og tilslutt basilikumen. Dette skaper i fin fargekombinasjon i salaten.
  12. Visp ingrediensene til dressingen sammen med en visp (for hånd eller elektrisk), ta i mer sennep om den blir for tynn.
  13. Server dressingen ved siden av.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar