Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

mandag 1. april 2013

FARS LUMUMBA (varm sjokolade m/rom)

Hvorfor drikke sjokolade når man kan spise det har jeg alltid sagt. Men når min far lager Lumumba da drikker jeg heller enn å spise. Om det er de gode smakskombinasjonene sammen, luksusen av at far disker opp noe fra kjøkkenet eller at den gir en god følelse etter en dag med uteaktiviteter (å passe hytteveggen er forøvrig også en uteaktivitet) er jeg ikke sikker på men utrolig godt er det. Det beste av alt som jeg nok er alene om... Snerken som dannes når den varme kakaoen treffer kald vinterluft. Mmmm.

Til 4 kopper

Kok opp 1 dl vann, tilsett så en plate (100gram) kokesjokolade (lys eller mørk etter hva du ønsker).
Når sjokoladen har smeltet i det varme vannet heller du oppi 6 dl helmelk og 1 ss sukker. Varmes opp til rett før kokepunket. Helles oppi koppene med en dæsj (2 cl) mørk rom i hver. Om du ønsker krem på toppen visper du fort sammen litt fløte.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar