Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

torsdag 31. januar 2013

KARAMELLISERTE NØTTERSTENGER



Jeg er opptatt av design og stil. Digger detaljer. Perfeksjonist på enkelte områder. En rett som er en fryd for øye elsker jeg. Viktig med det lille ekstra. Disse stengene med smak av karamell og nøtter er gode til en kopp the eller kaffe. De smaker også godt som garnityr til desserter som is, puddinger, panna cotta, fromasjer, kaker, riskrem. Kun fantasien som setter grenser her for hva det kan passe til for de blir uansett det lille ekstra. Form de til den formen du ønsker. Jeg formet de til stenger og skåler (fine å fylle desserten i). Dypp gjerne kantene i  smeltet sjokolade  for  det ekstra lille ekstra.

Dette trenger du til ca 6 kurver og 8 stenger: 

100 gram pistasjenøtter (uten skall)/ og eller hasselnøtter
100 gram smør
100 gram sukker
100 gram lys sirup
50 gram mel

Slik gjør du det:
  1. Smelt smøret ved lav varme.
  2. Finhakk nøttene (i en kjøkkenmaskin/stavmikser).
  3. I en bakebolle blander du smør og nøttene sammen.
  4. Bland deretter i sukker, sirup og mel.
  5. Rør godt sammen til alt er blandet.
  6. På et bakepapirkledd stekebrett lager du tynne sirkler (ikke for tett).
  7. Stekes så i ovnen på over og under varme 175 grader i ca 8 min.
  8. De er ferdig stekt når kantene er gylden brune.
  9. La de avkjøles til de har stivnet såpass at du klarer å ta på de uten at de faller fra hverandre.
  10. Form de over glass e.l slik at du får den formen du ønsker.
  11. Settes kaldt til servering.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar