Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

tirsdag 13. november 2012

FLATBRØD


Flatbrød er et bakverk uten hevemidler (gjær, bakepulver) som har sirkelform, ca en millimeter tykk og stekt på en takke eller helle.
Det er lange tradisjoner i Norge på å bake flatbrød, denne oppskriften er fra vikingtiden.

Vikingmål på oppskriften:

7 deler sammalt mel
3 deler kjernemelk
1 egg
litt salt


Fornyede mål på oppskriften:

3-4 dl sammalt hvetemel
1 pakke fløte
1 egg
1/2 ts salt

Slik gjør du det:

1. For å få kjernemelk må du følge denne oppskriften 


2. Bland så kjernemelken du har fått (ca 1,5 dl) med sammalt mel, egg  og salt.
3. Kna deigen godt sammen.


4. Del den opp i 8 like store deler.

5. Strø litt mel på bordet og på en kjevle.

6. Kjevle hver del slik at de blir så tynne som mulig.



7. Stekes på en tørr takke eller stekepanne til de er gyldne på hver side og sprøe.

8. Smør på smøret du har fått da du laget kjernemelken.

9. Smaker godt alene eller til kjøttretter, gryteretter o.l.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar