lørdag 6. oktober 2012

Avhengighetsdannende BLÅBÆRKAKE


Den franske matbloggeren Clothilde Dusoulier har laget denne tarte aux myrtilles (kake med blåbær). Min svigerinne serverte den til meg for en tid tilbake, jeg var litt skeptisk... på det grunnlag at jeg er kresen på kaker og syntes de ofte er for tørre. Men dette er kaken du bare MÅ ha mer av. Den er saftig, smakfull og frisk. Jeg MÅTTE få oppskriften. Jeg bakte den nå på onsdag og igjen idag lørdag, fordi mitt hyttebesøk (som ikke er glad i kaker generelt, men nå med ny trivselmage) i høstferien ønsket seg den igjen. Og siden jeg har problemer med å følge en oppskrift til punkt og prikke er dette en Malene (med sin nye trivselmage) sin versjon.

DETTE TRENGER DU:

115 gram romtemperert smør
200 gram sukker
3 egg
4,5 dl tyrkisk/gresk yoghurt
1 ts vaniljeessens (eller vaniljesukker)
200 gram hvetemel
2 klyper salt (det du får plass til mellom tommel og pekefinger, er en klype)
2 ts bakepulver
5oo- 600 gram frosne blåbær
2 ss brunt sukker

Smør eller sprayfett til en kakeform (størrelse 22, 24, 26 cm passer fint til denne oppskriften)


SLIK GJØR DU DET:
  1. Sett ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Smør og sukkert vispes sammen i en kjøkkenmaskin til det blir så godt blandet at det klissete og som en stor klump.
  3. Rør så inn et og et egg.
  4. Tilsett yoghurt og vaniljeessens/vaniljesukker.
  5. Sikt mel, bakepulver og salt over.
  6. Bland godt sammen.
  7. Hell halvparten av røren over i en smurt kakeform (med sprayfett eller smør)
  8. Så sprer du over halvparten av blåbærene, deretter resten av røren over.
  9. Topp det hele med resten av blåbærene og strø over brunt sukker.
  10. Stekes i ovnen 1 time.
  11. Avkjøl helt før du serverer den, gjerne med yoghurt/rømme klatt oppå kakestykket.


























Kos deg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar