Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

torsdag 7. juni 2012

SJOKOLADEJORDBÆR

                             
Jordbær er digg, men jordbær med sjokolade er diggere. Det diggeste er å nyte de sammen med en god rødvin og en du er ekstra kjær i. Innimellom ligner noen av jordbærene på hjerter. Disse bærene må spises sammen med et kyss <3

Til en kurv jordbær trenger du 50 gram mørk sjokolade (1/2 plate) og 1/2 dl fløte.


Det du må passe på er når du varmer opp fløten og sjokoladen er at sjokoladen ikke brenner seg. Man skal jo alltid smelte sjokolade i vannbad (Liten kjele med sjokolade oppi en stor kjele med varmt vann). Men dette her blir så bra om du har hodet på riktig plass og øynene i kjelen.
  1. Sett kjelen med fløte og sjokolade på platen (varme 5), visp hele tiden.


2. Når du kjenner sjokoladen begynner å smelte, og det går fort... tar du kjelen av platen og visper som en gærning.



 3. For da blir det en glatt og tykk sjokoladesaus.
(Denne sausen kan du også dyppe andre bær eller fruktbiter i eller helles over iskrem. Smaker mye bedre enn sjokoladesaus på flaske).



4. Dypp bærene oppi, behold gjerne hamsen for da kan du holde i den og dyppe. Det blir dessuten en pen fargekombinasjon på fatet.


5. Legges forsiktig ned på et fat, deretter i kjøleskapet til servering samme dag. Ikke dekk fatet med noe. 


Smaker deilig etter en middag eller en toretters som en lett og søt avslutning på måltidet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar